درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 17:57:1 FA | AR | PS | EN
تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان            اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی            ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان            انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            






تاریخ نشر: 1396/1/28 - 04:20:53
تعداد بازدید: 2041
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

همه پرسی جنجالی ترکیه به روایت آمار، مخالفان اردوغان در کدام شهرها و کشورها بیشتر بودند؟
 همه پرسی جنجالی ترکیه به روایت آمار، مخالفان اردوغان در کدام شهرها و کشورها بیشتر بودند؟

در حالی که شمارش آرای همه پرسی قانون اساسی ترکیه با اعلام پیروزی طرفداران تغییر قانون اساسی این کشور به پایان رسید، نظر و رویکرد شهروندان ترکیه‌ای در مناطق داخلی و استان‌های مختلف و همچنین خارج از این کشور قابل توجه به نظر می‌رسد. این که شهروندان ترکیه در خارج از مرزهای این کشور در اروپا و آمریکا چه نظری نسبت به همه پرسی مورد نظر اردوغان داشته‌اند، با توجه به تنش‌های اخیر ترکیه و اروپا بویژه در هلند و آلمان بسیار دارای اهمیت است.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از الوقت، آن گونه که خبرگزاری رسمی و دولتی آناتولی ترکیه گزارش داده است، با پایان یافتن شمارش آرای همه‌پرسی برای تغییر قانون اساسی، 51.18 درصد مردم ترکیه رای آری و 48.82درصد از مردم رای نه به تغییر قانون اساسی داده‌اند. براین اساس دولت اردوغان با اختلاف بسیار ناچیزی توانست در این همه پرسی برای تغییر قانون اساسی پیروز شود. در این میان آرای تفکیکی استان‌ها و گرایش مردم استان‌های مختلف ترکیه قابل توجه است.

 

گرایش‌های داخلی به همه‌پرسی اردوغان براساس مناطق جغرافیایی

براساس آمارمنتشر شده از میان 81 استان ترکیه، در 33 استان این کشور مخالفان و کسانی که به همه پرسی رای نه داده‌اند بیش از مجموع موافقان بوده است. بیشتر مخالفان همه پرسی نیز در استان‌های حاشیه‌ای و جنوب کشور ترکیه و بیشتر استان‌های موافق همه پرسی در مناطق مرکزی و شمال قرار دارند. اگرچه در استان آنکارا پایتخت ترکیه که در مناطق مرکزی این کشور قرار داد، درصد مخالفان با 51 درصد بیش از موافقان بوده است. در این میان شهر کوچک تونجلی در مرکز ترکیه با 80 درصد رای مخالف به همه‌پرسی از جمله شگفتی‌های همه پرسی به شمار می‌رود. همچنین در مناطق کردنشین جنوب شرق ترکیه درصد مخالفان همه پرسی بطور میانگین 62درصد می‌‍باشد که البته در برخی استان‌های کردنشین مخالفان به 71 درصد نیز می‌رسد.

در قسمت اروپایی ترکیه نیز بطور کلی درصد مخالفان بیش از موافقان بوده و به جز استانبول که مخالفان 51 درصد را شامل شده‌اند، در سه استان اروپایی دیگر ترکیه درصد میانگین مخالفان همه پرسی 67 درصد می‌باشد. از میان یازده استان‌ جنوبی نیز تنها سه استان شرناق، غازی عینتاب و شانلی‌اورفه می‌باشند که به همه پرسی رای موافق داده‌اند و در دیگر استان‌های جنوبی درصد مخالفان بیشتر بوده است. با این حال سه استان جنوبی موافق همه پرسی اردوغان، سه استان هم مرز ترکیه و سوریه به شمار می‌روند که موافقان در آن‌ها درصد به نسبت بالایی را شامل می‌شود. از جمله در استان مرزی شانلی‌اورفه موافقان همه پرسی به رقم 70درصد رسیده‌اند.

همان گونه که گفته شد موافقان همه پرسی ترکیه را بیشتر استان‌های مرکزی و شمالی ترکیه تشکیل داده‌اند و بیشترین موافقان همه پرسی قانون اساسی، مربوط به استان 60 هزار نفری بایبورد با 80 درصد رای موافق می‌باشد. دومین استانی که بیشترین درصد آرای موافق به همه پرسی را به خود اختصاص داده است، استان محل تولد و زادگاه اردوغان یعنی استان ریز در ساحل دریای سیاه و در شمال ترکیه می‌باشد که موافقان در آن جا 75.5 درصد رای دهندگان را شامل می‌شوند.

 

رویکرد مهاجران ترک در خارج از ترکیه به همه پرسی اردوغان

در خارج از ترکیه نیز مشارکت ترک‌های ساکن در اروپا و آمریکا قابل توجه است. پیش از برگزاری همه پرسی تنش میان دولت اردوغان و اتحادیه اروپا، بویژه آلمان و هلند به اوج خود رسیده بود و حتی مقامات آلمانی و هلندی طی چند نوبت مانع برگزاری سخنرانی و مراسم تبلیغاتی مقامات دولتی ترکیه شدند. با این حال، نتایج رای‌گیری نشان می‌دهد سخت‌گیری مقامات اروپایی علیه دولت اردوغان، در واقع به افزایش اقبال عمومی مهاجران ترکیه‌ای ساکن در اروپا به دولت اردوغان منجر شده است. بطور کلی ترکیه در 43 کشور خارجی اقدام به برگزاری انتخابات و همه پرسی قانون اساسی نمود که از میان این 43 کشور، تنها در 15 کشور مهاجران ترکیه‌ای به همه پرسی رای موافق دادند. 9 کشور نیز از 15 کشوری که در آن‌ها مهاجران ترک رای موافق به تغییر قانون اساسی داده‌اند؛ شامل کشورهای اروپایی می‌باشد و حتی در کشورهایی مانند آلمان و هلند درصد آرای موافق به ترتیب به 63 و 70 درصد رسیده است. در سایر کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، بلژیک و اتریش نیز درصد موافقان با تغییر قانون اساسی بیشتر از مخالفان است و تنها در بریتانیا و ایرلند جنوبی است که مخالفان همه پرسی مورد نظر اردوغان بیشتر و به ترتیب 79 و 80 درصد می‌باشند. همچنین در کشورهای اروپای شرقی نیز درصد مهاجران مخالف بیش از موافقان است.

در آمریکا و کانادا نیز مهاجران ترک مخالف قانون اساسی با 83 و 72 درصد قابل توجهی به نظر می‌رسد.

نکته قابل توجه در حوزه‌های خارج از کشور در اکثریت بودن مخالفان همه پرسی در جمهوری آذربایجان و گرجستان به عنوان دو کشوری است که دولت اردوغان حساب ویژه‌ای روی آن‌ها بازکرده بود. در جمهوری آذربایجان مهاجران ترک 61 و در گرجستان 59 درصد مخالف همه پرسی ترکیه بوده‌اند. همچنین در میان کشورهای منطقه تنها در کشورهای عربستان، مصر، لبنان و اردن درصد موافقان همه پرسی بیشتر بوده است و در سایر کشورهای منطقه شامل ایران، عراق، امارات متحده عربی، عمان، کویت، قطر و حتی سرزمین‌های اشغالی فلسطین، مخالفان همه پرسی دولتی ترکیه بیشتر از موافقان بوده است.

در آسیای مرکزی نیز به جز در دو کشور ازبکستان و قرقیزستان، در سایر کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، قزاقستان، چین و روسیه، مخالفان بیش از موافقان همه پرسی بوده است. در روسیه حداقل 73 درصد از ترک‌های مهاجر به همه پرسی رای منفی داده‌اند.

با توجه به آمار تفکیکی منتشر شده به روشنی اختلاف کم و مرز باریک میان موافقان و مخالفان همه پرسی تغییر قانون اساسی را می‌توان مشاهده کرد. اختلاف کم و ناچیزی که تائیدی بر مسئله قطبی شدن جامعه ترکیه پس از همه پرسی تغییر قانون اساسی خواهد است. احتمالا با توجه به همین وضعیت است که برخی ناظران در نخستین واکنش‌ها به نتایج همه پرسی از دولت اردوغان خواستار دستیابی به اجماع گسترده‌تر و فراگیر در این کشور شده‌اند.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/6125






*
*

*



نیز بخوانید

۹ خبرنگار طی سال 2021 در افغانستان کشته شدند


افزایش حملات افراد ناشناس به خبرنگاران در افغانستان


زینب سلیمانی: پدرم فاتح دل‌ها بود/ میراث حاج قاسم به اشغالگری صهیونیست‌ها پایان می‌دهد


ایرانِ شهید سلیمانی از کدام گروه‌های مجاهد افغانستانی حمایت کرد؟


خون‌شریکی دو ملت؛ خدمات متقابل ایران و افغانستان در روزهای سخت


دیدگاه‌هـای اندیشمندان و رهبران جهان مسلمان و غیر مسلمان درباره امام خمینی (رحمت‌الله‌علیه)


ویژه نامه گل نرگس (به مناسبت سال روز ولادت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف)


بررسی نابرابری در افغانستان


خلیل زاد باید بدل شود


واقعیت‌هایی درباره ویروس کرونا که باید بدانید


از ترور جنبش روشنایی تا ترور در یابود مراسم شهید مزاری


محمد محقق: نیروهای امنیتی به مردم شلیک کردند و زخمی‌ها را با لگد زدند و خندیدند + ویدیو


مراحل ارتباط با قرآن


چرا قاسم سلیمانی اسطوره است؟


سیدحسن نصرالله: ارزش کفش سردار سلیمانی از سر ترامپ بیشتر است/هدف ما در مقاومت پاسخ به ریخته شدن خون سردار است


۴ سناریوی احتمالی ایران برای انتقام سخت از آمریکایی‌ها


افزايش بيماري‌ها و زمين سوخته؛ کمترين تاثير «مادر بمب» آمريکا در افغانستان


فرهنگ خشم و خشونت در آمریکا


آمریکا چقدر گرسنه است؟


رسواترین رؤسای جمهور آمریکا/ از رابطه جنسی با خواهر تا همجنس‌بازی با معاون کاخ سفید


دهم ثور، روزی که خبرنگاران به خون نشستند


آیا ترامپ نژادپرست است؟


روایتی دسته اول از عملیات نجات داعش توسط دولت افغانستان؛ بالگردهایی با مأموریت ویژه


چه‌چیزی از چشم ۲میلیارد بیننده مراسم عروسی نوه ملکه انگلیس پنهان ماند؟


تلفات «اُوردوز» با مواد در یک سال، بیش از تلفات آمریکا در جنگ ویتنام +عکس و آمار





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند

تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان

اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.